Tuesday, September 04, 2007

Percintaan Tan Hong Ming.



Tan Hong Ming is a young primary school boy who somehow, likes this girl, named Umi Qazrina.

Tan Hong Ming : Her name is Umi..Umi Qazrina.. I like her..
Lady : Why do you like her?
Tan Hong Ming : She wears earrings.. She ties a ponytail... She's pretty.
Lady : What do you wish you could say to her?
Tan Hong Ming: Do you wanna come on a date.. err.. to a romantic dinner..
Lady : Does she know you like her?
Tan Hong Ming: No, I keep it a secret.
Lady : Why?
Tan Hong Ming: I don't want the whole world to know.
Lady : Why not?
Tan Hong Ming: Because everybody will laugh at me.
Lady : Why should they laugh at you?
Tan Hong Ming: Cause she doesn't like me.
Lady : She doesn't like you?

Then comes the interesting part, where Umi Qazrina walks in.. and stood right beside Tan Hong Ming.

Umi Qazrina: My name is Umi Qazrina.
Lady : Who's your best friend?
Umi Qazrina: Tan Hong Ming.
Lady : Do you like him?
Umi Qazrina: * momentary silence*
Lady : Do you have a boyfriend?
Umi Qazrina: Yes.
Lady : Who is your boyfriend?
Umi Qazrina: Tan Hong Ming.

*Tan Hong Ming gapes in awe and walks away, together with Umi Qazrina*

View

Komen?? ada pro and kontra...insyaAllah nanti di lain masa saya akan komen.

3 comments:

Murni Ibrahim said...

komen +ve
pd sy..masyarakat kite ni leh kwn ngn berbagai bangsa..bdk2 berkawan xkira apa races pun.pastu implementasi english pun ok la sb bdk2 tu paham soklan BI tu..
komen -ve
pd sy mcm mengajar bdk2 skang ni coupling idea..like if u like her/him she/he is ur boyfriend pastu mcm menjadikan budaya ni satu bnde normal..ntah le mse kecik2 dlu xtau pun bnde2 mcmni

wardah said...

Saya setuju...!!!
Iklan ni pun telah menjadi pendidikan tak formal juga...bila ketengahkan iklan macam ni secara tak langsung ia mendorong untuk sesiapa yg melihatnya berfikir dan mungkin bertindak benda yg sama. Kalau budak2 mcm mana? mungkin diorang tak tau lagi mana yg putih dan hitam...so??? siapa yg salah???

naDyz said...

Wahau...Murni and Wardah pikir sampai begitu sekali. tapi yang pasti, saya mmg suka iklan ini kerana masa zaman sekolah ...macam ini juga!!! tp bukan la tahap gf/bf nie cuma ada bestfriend begini.