Friday, November 21, 2008

Mak nak datang....

Mak nak datang esok, bukan hanya mak..tp ayah, wat, yang dan anak-anak dia sekali. Hari ni diorang g rumah yong dulu, esok baru datang rumah. Tak kisah pun, malah memang suka sangat mak nak datang tu...tp tula, dalam fikiran sekarang ni..apa nak dihidangkan kat mak? Nak masak lauk apa? Nak buat breakfast apa? InsyaAllah petang esok diorang semua sampai kat teratak saya tu...dan dalam perancangan pagi esok nak g pasar beli lauk. Apa nak beli ek? Nak buat rendang? Tomyam?Masak lauk udang ke ketam ke sotong ke? Siakap? Apa ek?

Masak lauk yang mak tak biasa makan? Apa ek? Dahla yong sekeluarga pun datang sekali esok tu..confirm 5 per 6 daripada anak sedara ada kat rumah tu. Dengan pelbagai perangai dan ragam...hehehe semua tu tak jadi masalah, cuma masalah tak tau nak masak apa. Bukan tak tau nak masak, cuma tak tau apa nak masak.

Tunggu dan lihat je la...nanti akan dikemaskini kemudian...apa menu biarlah rahsia tu!!!


Note : chef besar chef kecik smeua datang untuk menghakimi masakan saya...berdebar-debar la pulak.....

2 comments:

norulaina said...

gud luck!

Farwina Faroque said...

nasi mnyak
ayam masak merah
acar timun
kari ayam

sedap dan mudah..ahahah

as for bekfes, wat sandwich, buley? ehehehe

goodluck alonggg