Tuesday, March 24, 2009

update...update...


Salam ya salam..

Alhamdulillah segala puji bagi Allah di atas segalanya...dah lama rasanya tak menulis kat blog. Nak post artikel pun tak sempat...banyak yang tak sempat buat skrg ni. Keje lak tengah kemas kinikan sistem yang lama-lama tu...

Baru ni mak ayah dgn yong dgn wat tegur..sy dah susut sikit...hehehe ye ke? rasa macam sama je..tp mungkin la kot...tiap2 hari exercise naik tangga turun tangga. Antar asyraf..ambik asyraf...park kete...ambik kete...naik bilik..g dapur...semua main-main dgn tangga je tu!! Entah berapa ratus anak tangga dinaiki dan dituruni setiap hari agaknya hehehe Untung jugak ada tangga..boleh exercise secara tak langsung...nak g jogging mmg tak leh la skrg ni. Nak diet pun tak leh..makan berselera ya amat!!! :D

Citer pasal tak sempat sekarang ni...kekadang buat keje yang mudah pun smpi berjam-jam, apataknya banyak iklan. Tambahan kalau di masa yang sama berdua dgn si kecil di rumah. Jadi untuk membuat kerja-kerja seperti memasak, mengemas, menyidai kain perlula dibiarkan si kecil berada di dalam keadaan yang selesa dan tenang. Seperti TIDUR. Nak dapatkan kualiti tidur si kecil yang baik memanglah amat susah...jadi, nak tak nak di waktu tidur yang pendek itu jugalah diriku perlu berlari-lari dan membuat kerja dengan pantas dan berkualiti...hehehe Yang penting sekarang anak perlu cukup tidur, ibu memang dah 3 bulan lebih tak cukup tidur :D

Kereta....memang dah berabad tak basuh dan kemas. Sian mamaariq terpaksa naik kete yang berserabut dan kelam kabut tu hehehe sabar ye. Nak hantar basuh tak tau bila..nak dibasuh sendiri pun tak nampak masanya... takpelah, as long is in good condition...jalan jela!!! ;p

Roti...bekalan roti memang sentiasa ada kat rumah tu. Habis roti beli roti...takde roti cari roti...ada roti makan roti. Sebabnya....rutin sarapan sekarang ialah ROTI. Tak sompek nak buek sarapan kalau hari keje ni... capai roti masuk tupperware, bawa 3 in 1 milo..breakfast kat ofis hehehehe, pastu kalau ada lauk dan nasi lebih bawa bekal untuk makan thari. Kalau tak, beli la nasi campur ke nasi lemak ke....

Asyraf...skrg sudah semakin hantap, last check up ( friday last week 20/3 at Klinik Kesihatan Seri Kembangan ) his weight 5.4kg at 3 months. Patutla tangan dah sakit semacam je mendukung dia naik tangga. Perkembangan terbaru..sudah pandai borak2 dgn orang..dan dah kenal orang...orang yang paling dia kenal semestinya ibu dan ayah. EBM pun kalau dibekalkan kat bs memang baki paling sikit 1oz je balance...selalu dlm 16oz per day la untuk dia. Stok pun tak banyak sgt skrg ni...kena berusaha keras lagi ni..semua untuk asyraf!!! Petua terbaru...sekarang tgh minum air longan kering hehehehe


Note : lamanya tak g jenjalan hujung minggu...selalu duk rumah je...sebabnya ada orang keje huhuhu

Hmmm...tu jela kot update terkini...

2 comments:

norulaina said...

takpe asalkan duk sekali bz ngan keje pun :p

mamaariq said...

xpe ibu asyraf....... xkisah pon naik kete comot sbb kete sy pon 2 x 5 ngan kete awk je...:)