Monday, May 12, 2008

Hari minggu (10 & 11 Mei)

Assalamu'alaikum...

Apa khabar semua hari ni? Saya doakan semoga sentiasa berada dalam keadaan sihat dan sentiasa dalam berkat dariNya..ameen ya rabb! Kali ni saya diuji...sakit tekak, bersin-bersin. Tu semua simptom untuk tak sihat. Dah berkali-kali juga bersin ni.

Cadangnya hujung minggu baru-baru ni nak temankan seorang sahabat ke suatu tempat. Tetapi, kita merancang Allah juga perancang yang Maha Hebat. Plan terpaksa dibatalkan atas sebab-sebab akta kerahsiaan negara. Alhamdulillah saya ada seorang planner yang telah merancang hari minggu saya.

Hari minggu di Subang

Jumaat selepas waktu kerja saya ke sana. Cuba untuk mengisi masa bersama keluarga yong. Memang tak bercadang untuk ke Subang, tetapi atas memenuhi pelawaan seorang kakak, dan anak-anak saudara saya gagahi juga. Mungkin ini antara hujung minggu terakhir saya di subang sebelum berpindah ke rumah sewa yang baru.

Pada malam itu, sy sudah terasa bahang dikelilingi oleh anak-anak buah yang tidak sihat. Bahangnya tekak saya turut berasa sakit.

Hari sabtu, pergi DEMC untuk rawatan bebudak tu. Nisa' admit hospital. Pastu g beli tiket ke KT jumaat malam ni.

Sabtu dan ahad sy menjadi tuan rumah di subang.Note : kita merancang, Allah juga merancang. Namun Allah perancang Maha Hebat!!

1 comments:

norulaina said...

sahabat awak tu ade msg ajak ari jumaat ptg tapi tak di'reply' msgnye.. anyway thanks..