Monday, February 13, 2006

cerita dan ceriti lagi hehe

Assalamualaikum..

Apa khabar semua ari ni?Saya alhamdulillah sihat...cuma seperti biasala sindrom hari Isnin memang tak leh lari every week hehehe tp, ari ni memang best la...sebab semalam tido boleh mimpi lagi...bukan nak citer pasal mimpi kali ni...cuma, terasa pelik sebab saya ni susah sebenarnya nak mimpi kalau tido...entahla kenapa....kalau tido tu memang tido bebetul...tp semalam memang susah nak lelapkan mata...byk sangat yg difikirkan..

Magrib semalam dapat sms dari nyahli, cakap nak dtg rumah..nak antar ubat..dan kirim barang2 yg mak kasi...pkl 11 gak nyahli dtg...tp sebelum tu dah cuba tido...tak dapat gak...kalau ikutkan penat dan mata memang tak larat sangat...tp yg hairannya tak dapat tido...simptom ni selalu dialami kalau byk pikir!!!

Memang tgh byk pk sekarang ni....setakat ni pasal keje takde sangar...sebab component pun dalam proses pembelian...pasal study pk gak...sebab assignment banyak nak kena siapkan...pastu pasal artikel dan cerpen nak kena antar by today....pastu pk pasal keje luar yg tertangguh....tertangguh berapa lama...dan yg paling major ialah pk pasal masa depan la....ckp kat mulut tak nak pk..tapi sebenarnya benda tu la yg sedang hangat difikirkan sejak lama dahulu sampai sekarang....bukan pasal nak kawin cepat...bukan teruja tengok kawan2 dah kawan dan beranak....bukan.....honestly I dont mind if kawin di usia yg lewat..sebab rasa macam byk je benda nak kejar...memang dalam maksud sabda nabi ada berkata lebih kurang maksudnya "wanita yg paling baik ialah yg kawin di awal usia dan rendah maharnya" ....masalahnya, tak mampu nak jadi wanita yg baik macam tu...

So bagi adik-adik, kakak-kakak, sahabat-sahabat yg sudi ziarah blog ni...sape yg masih ada kesempatan merebut sunnah tu..cepat2la...sempurnakan agama...insyaALlah pasti tak nyesal hehehe

OKla....nak pk pasal artikel plak ni..till meet again...(depend on my moods)

salam ya salam...

1 comments:

farwyna faroque said...

akum along...wow...best aa blog along..org nak komen yg part kawin tu..hehe(mentangle da kawin)..i believe that every each of us dah ade jodohny...dan i believe masa jodoh tu sampai tak sama bg stiap org...org doakan along dpt jodoh sebaik along..cuz i know u're such a wonderful woman..sape dpt gerenti untung..hehe..gudluck!